VAR, her ikisini de neredeyse milimetreye kadar çok adil bir şekilde doğrulamadı.

Topu aldı ve Eibar’ın kişiliğine sadık olan yoğunluğundan ve yüksek baskısından kaçmayı başardı, Valverde’nin ekibini bölgeye derin eylemler ve merkezlerle rahatsız etti.

Suárez, Arbilla’ya giden bir borudan sonra sahanın merkezinden bir şutla uyardı, ancak maç kalelerden uzakta gerçekleşti. Uruguaylı’nın atışı taban çizgisi tarafından kaybedildi, saptırıldı. Eibar tarafında ilk tehlikeyi yaratan Pedro Leon’du ve şutunu alanın içinden yüksekte bıraktı.

Griezmann fark yaratır

28 Eylül’de Getafe maçında olduğu gibi Barça, rakibinin yüksek bloğundan uzaya koşmak için yararlandı. Griezmann, skoru açmak için Lenglet tarafından başlatılan 13. dakikada bunu yaptı. De Blasis’in kaymasıyla tercih edilen Fransız forvet, kaleciyle karşı karşıya geldi ve Dmitrovic’in ayağına ve sağ direğine vurduktan sonra Eibar’ın karesinde kalmaya devam ettiği bir şut attı.

Oradan José Luis Mendilibar’ın müritleri baskıyı daha da yükseltti ve savunmada daha büyük risk üstlendi. En kısa sürede topu kurtarmak için aynı tepkiyi veren Barça, en net olanı Messi’nin gelişi (31. dakika) kaleciyi driplinge kayarak dripling yapamayan fırsatlardan keyif aldı.

İlk yarının bir saatinin son çeyreği, Barça’dan daha fazla topa sahip olma ve oyunda kalmak için daha fazla savunma önlemi almış bir Eibar ile yorucu oldu. Barça’nın yaklaşmaları dikey ve tehlikeli olsa da, yerel ekip sadece havadan eylemlerle geldi.

Messi zaferi pekiştiriyor

İkinci yarı, şoku dengelemek için her şeyi harcayan çok aktif bir Eibar ile başladı. Barça (fiziksel rahatsızlığı ile yerini Semedo’ya bırakan Sergi Roberto olmadan) nirengi ile cevap vermeye ve topu küçük kalabalık alanlardan geçirmeye çalıştı. Bu şekilde 50. dakikada hakem, Suárez’e ofsayt için bir golü geçersiz kıldı. VAR, her ikisini de çok adil bir şekilde, neredeyse milimetreye kadar doğrulamadı.

Eibar’ın koyduğu yürüyüşten önce Barça, daha kontrollü ve daha çok gelişiyle karşılık verdi. Suarez, 56. dakikada yine golü yuvarladı ancak düşük ve ortalanmış şutu kaleciyi rahatsız etmedi. Ancak üçüncü atışta 0-2 oldu. De Jong trident’i 58. dakikada harekete geçirdi ve Suárez, Griezmann ve Messi ile bir araya geldikten sonra, kaptan Dmitrovic için imkansız olan düşük bir yama ile zaferi pekiştirdi. Arjantin için 605. gol oldu, Mendilibar takımlarına karşı attığı 25. gol oldu.

Leo, arkadaş, komşu ve Luis’in ‘Kardeşi’

Barça, Eibar’ın faaliyete geçmesi için zaman bırakmadan tekrar saldırdı. Üç dişli mızrağın üçüncü üyesi, golü atan Süleyman’dı. Ve bunu Griezmann-Messi-Suárez toplumunun bir kez daha ölümcül olduğu bir eylemde yaptı. Fransız oyuncu Arjantinliyi fırlattı ve kalecinin önünde tek başına golü aramak yerine arkadaşına, komşusuna ve ‘kardeşine’ yardım etti, böylece Uruguaylı Paulo Oliveira’nın geçite ulaşmasından bir saniye önce bitirdi.

İlk yarıda Barça’nın 1×1’i Eibar’a karşı

Griezmann ilk golünü Camp Nou dışında attı

Oradan biraz daha fazla. Valverde, Arturo Vidal ve Rakitic’e tutanaklar verdi; Messi önden üst direğin üzerinden kaybedilen bir serbest vuruş, Suárez’in saha dışından kalecinin soluna kaybettiği bir şut (85. dakika) ve topu potaya gönderen Ter Stegen tarafından yapılan bir boşluk. sokak.

Ernesto Valverde, kendisi için alışılmadık bir jestle, dinlenme dakikalarından yararlanarak bankı hareket ettirmeye karar verdi. Eibar’a karşı ilk değişiklik, Sergi Roberto aleyhine sahaya Nelson Semedo’nun girmesi oldu.

10/19/2019

15: 07’de açık CEST

Konular

Sergi Roberto

Spor İngilizcesi

Barcelona’nın sağ bekçisi Sergi Roberto, Eibar’ı yenerken dizinden sakatlandı

Soyunma odasına ulaştıktan sonra Sergi Roberto kas rahatsızlığını bildirdi ve Valverde uygun değişiklikle her türlü riskten kaçınmaya karar verdi. Prensip olarak, ilk inceleme sol dizdeki kas rahatsızlığına işaret etmektedir. Önümüzdeki birkaç saat içinde, kesin teşhisi yapmak için yeni testler yapılacaktır.

Gerçek şu ki supwrbetin, Barça kanatta acı çekti. Eibar taraflarda oyunu etkiledi ve hem Sergi Roberto hem de Jordi Alba, hem De Jong hem de Griezmann’ın cömert yardımına rağmen çok talep edildi.

Zaten bir Barça dizisi var!

Valverde’nin Eibar’a karşı oynayacağı maç için sürpriz listesi

Merakla, Semedo ve Sergi Roberto’nun uyumu maçtan önceki ilk 11’de en büyük şüphelerden biriydi. Portekizli oyuncu, oyununda hızlı ve etkilidir, ancak sonunda Valverde, gençlik kadrosundan ayıklık ve daha iyi top hakimiyeti seçmiştir.

El Clásico, 26 Ekim Cumartesi günü Camp Nou’da 13: 00’ten itibaren oynanacaktı. LaLiga başkanı Javier Tebas, güvenlik güçlerinden veya RFEF Şiddetle Mücadele Komitesinden tavsiye almadan, tek taraflı olarak gün ve hatta olay yeri değişikliği önermeye karar verdi. 

10/19/2019

17: 37’de CEST

Ivan San Antonio @kafadergisi

Konular

Ernesto Valverde

Ernesto Valverde, önceki Eibar gezisinde zaten "Klasik’i halkımızla oynamak istiyoruz, bunu herkese nezaket gösterme fırsatı olarak görüyorum"bir basın toplantısında yorum yaptı. Ancak her iki kulübün de üzerinde anlaştığı başka bir tarih koyarak sorun çözülmüş gibi görünse de, tartışma devam ediyor ve Ipurua’daki galibiyetten sonra Blaugrana koçu buna tekrar atıfta bulundu.

Classic’in gizemli ertelenmesi

Klasiği düzeltmek için son tarih

Prensip olarak, 18 Aralık’ta oynanmalıdır, ancak öyle görünüyor ki LaLiga başkanı bundan pek hoşlanmıyor ve 4 Aralık’ı öneriyor. Ayrıca zaman, tüm aktörlerin kabul etmesi için bir engeldir. Bu anlamda, Valverde bıkmıştı: "Bu maçı ilk tur bitmeden oynayacağımızı umuyor ve güveniyorum. Bilmiyorum, sanırım siyasi konularda anlaşmamak moda, en azından umarım bunu oynamayı kabul ederiz".

TO BE’den Carrusel Deportivo’ya göre, Barça’da Antoine Griezmann’ın sorunlarının ve yarattığı şüphelerin farkında olan Atlético de Madrid, bu yaz Fransız forvetin bu sezon yine kırmızı-beyaz giymesi için Barcelona’ya bir takas teklif etti. .

22.11.2020

14: 51’de CET

Konular

Antoine Griezmann

Spor İngilizcesi

Atletico’nun bu yaz önerdiği Antoine Griezmann için takas

Atlético’nun önerdiği takas, Fransız forvet karşılığında Mario Hermoso, Lemar ve Morata’dan oluşuyordu. Ancak Bartomeu, Griezmann’ı devredilemez ilan ettiği için Barselona bunu kabul etmedi.

Simeone ve Griezmann arasındaki son derece yakın ilişki, Atlético’nun forvetin Wanda Metropolitano’ya geri dönmesini sağlamaya çalışmasının faktörlerinden biri olabilir. 

"Griezmann, Atlético’da Tanrı idi; Barça’da zaten bir tane olduğunu biliyordum"

Kalıcı olarak sorgulandı

Griezmann, Barça kulübüne gelişinden bu yana, sahadaki kötü performansı nedeniyle sürekli sorgulanmaktadır. Leo Messi’nin bu hafta Barselona’ya gelişinde söylediği sözlerin ardından "her zaman kulüpte her şeyin sorunu olmaktan yoruldum"Bazı taraftarlar, Perşembe günkü antrenmandan sonra Fransız oyuncuyu kınamaya karar verdi.

Griezmann, iki gol attığı ve bir asist dağıttığı bu sezon dokuz maç oynadı, şu anda maç başına ortalama 0.22 gol veren veriler. Geçen sezon 2019-20, Fransız oyuncu, performansının Atlético de Madrid’deki performansıyla karşılaştırılamayacağına dair belirtiler gösterdi.

Koeman: "Messi’ye Griezmann’ı sorduklarında saygı eksikliği vardı."

Griezmann’ın eski danışmanı, Fransız’ın kendisiyle Messi hakkında konuştuğunu yalanladı

Antoine Griezmann, rojiblanco olarak son sezonunda (2018-19) oynadığı 47 maçta 21 gol atarak maç başına ortalama 0,45 gol attı. Geçen sezon Barça ile en iyi versiyonunu vermek bir yana, aynı sayıda maça çıkan Fransız, maç başına ortalama 0.30 gol olan sadece 14 gol attı. 

Ronald Koeman’ın yeni Hollanda’sı, UEFA Uluslar Ligi yarı finallerine katıldıktan sonra, iki süper gücü Fransa ve Almanya’yı yenerek kıtada devrim yarattı. Ve ‘Oranje’ koçu, ‘Manschaft’ karşısında uzatma süresinde belirleyici son beraberliği elde etmek için Almanya-Hollanda’nın son bölümünde (2-2) ‘taktik ustalığı’ ile tanındı. ‘Maestro’ Johan Cruyff dışında hiçbirinden ilham alan bir ‘hit’.

20.11.2018

11/21/2018 tarihinde 14:26 CET

Cruyff’un futbol mirasının varisi olan biri varsa, o da Koeman’dır. Kökenleri ‘dağınık’ olan Koeman, Johan’ın elinde PSV Eindhoven’dan Barça’ya geldi. Ve ‘Cruyffista’ geçmişi olan ve botlarını astıktan sonra antrenör olan eski futbolcuların çoğu gibi (Guardiola, Eusebio, Rijkaard …), Ronald kendi filtresine göre filtrelenen ‘uçan Hollandalı’nın temel fikirlerini uygulamaya çalıştı. kendi tarzı.

Böylelikle aşkın Almanya-Hollanda’da birçok kişi, Ronald Koeman’ın Camp Nou’da onlarca yıldır ‘Alexanco taktiği’ olarak bilinen ve muhtemelen bazı deneyimli Ajax taraftarlarının kulübünün uyguladığı taktik bahisine hayret etti. 1980’lerin ortalarında Cruyff da dahil olmak üzere koçlar.

Gerçek şu ki, Almanya’ya karşı düellonun bitiminden beş dakika sonra ve 2-1 mağlup olan Ronald Koeman, kaptan ve Hollandalı merkez savunma oyuncusu Virgil Van Dijk’e üç hücum hattının önünde bir referans olarak kendini bir merkez ileri konumlandırma emri verdi , merkezleri sabitlemek ve referans olmak için.

‘The Sun’ tarafından yayınlanan bir görüntü, Ronald Koeman’ın kendi elinde taktik çizimi yazarken kaynağının hafife alınmadığını gösterdi:

Ronald Koeman’ın kadrosunun ve Van Dijk’in kutlamasının görüntüsü | Thesun.co.uk

Kuşkusuz, Cruyff’un Alexanco’ya Barça’da defalarca uyguladığı riskli bahsin bir kopyası ve daha yakın zamanda Valverde’nin Gerard Piqué’yi rakip bölgeye göndermesi gibi bazı öğrenciler tarafından da uygulandı.