FoodNavigator.com má speciální problém týkající se výzkumu obezity

A bílá je účinná. The Národní pošta článek je nezpochybnitelný (a ve zprávě):

Knorr vývary se vyskytují v profesionálních kuchyních častěji, než byste si mysleli, řekl, a kuchaři je často používají ke zintenzivnění chuti svých domácích vývarů…jeho matka vždy používala vývar Knorr a že nový produkt Knorr je zachránce… V receptech, například při vaření těstovin, používejte místo soli vývar. Můžete ho použít i jako instantní marinádu (viz steak níže).

Je to čistič podlah a polevy dezertů. Skutečnost, že Knorrův bujón se skládá téměř výhradně ze soli, MSG a hydrogenovaných olejů, není zmíněna (jedna kostka překračuje denní doporučenou dávku sodíku v USA). Noviny poté otisknou tři neupravené recepty Knorr-Unilever v plném znění, se značkami Knorr v seznamu přísad.

Bohužel to, co by mělo být ojedinělým (a tragikomickým) vítězstvím Unilever PR, je šířící se úspěch. Unilever dělá to, co potravinářské společnosti často dělají: nutí kuchaře, aby přešli z domácí výroby na zpracované, přidává průmyslové přísady tam, kde žádné nejsou potřeba. Kostkový bujón v těstovinové vodě?

Na stejném turné White odvezl spisovatele z Toronto Sun (oběh 1 milion) do přehřátých kalhot:

Jsme v kuchyni s Marcem Pierrem Whitem, slavným britským šéfkuchařem s množstvím restaurací, televizních pořadů, knih a potravinářských podniků pod tím jeho prohnaným šéfkuchařským kloboukem. A vaří s Knorrem, konkrétně s novým Homestyle Stockem společnosti, baleným v malých nádobkách ve tvaru hrnce, které se třesou koncentrovanou chutí.

Zdejší novinový sloupkař pokračuje v prosazování koncentrátu Knorr (což je většinou voda, sůl a palmový olej) a chválí svého šéfkuchaře-ambasadora jako "melodická rocková hvězda" s "ta drsná krásná kvalita" a "široký úsměv." Po zopakování tvrzení, že White vždy používal produkty Knorr k výrobě zásob ve své restauraci se třemi michelinskými hvězdami, má několik osobních poznámek. "Jeho oči nikdy neopustí tvou tvář. Zadržíš dech a čekáš, až mrkne… ale on ne."

Pokud White někdy použil nějaké instantní bujónové produkty před podpisem propagační smlouvy s Unilever v roce 2007 (údajně dostal od společnosti 1,9 milionu USD), nikdy se o tom před rokem 2007 nezmínil.

Whiteovo turné jako Knorr "zástupce značky" začal v Anglii, kde také menší noviny omdlévaly (a házely jeho jménem) a hlavní noviny to přijaly. Znechucený Telegrafovat odpálil ho na svém blogu a přikázal mu to "vrať se do kuchyně." Noviny v USA ještě neměly tu čest navštívit ambasadora značky. Až to přijde, doufám, že budou pilnější a kritičtější.

Je to zjevně nezdravá a podřadná povaha akcií Knorr postavená vedle Whiteova neúměrně naprosté podpory, která mě zklamala.

Je to zjevně nezdravá a podřadná povaha Knorrových populací (kostkové, dehydrované, koncentrované) vedle Whiteova neúměrně naprosté podpory, která mě zklamala. První tazatelé, kteří zpochybňovali jeho upřímnost, se setkali s nezodpověditelným pobouřením: "Je to ta nejlepší zkurvená ingredience na světě, nedělejme si ze sebe srandu. Knorr kostky kuřecího vývaru? Geniální produkt."

V březnu White podepsal smlouvu s potravinářskou společností Bernard Matthews na propagaci jejích produktů, včetně Turkey Twizzler, spirálovitého masného výrobku, který Jamie Oliver citoval jako symbol všeho špatného na dětských zpracovaných potravinách.

Jiní slavní kuchaři jistě udělali pochybné povýšení. Tom Colicchio nám říká, že dietní cola je "sofistikovaný," a Alton Brown se možná více zabývá prospěšnými antioxidanty a polyfenoly ve Welchově hroznové šťávě než tím, jak se hrozny sklízejí. Ale propagace Marca Pierra Whitea a novinářské zájezdy se zdají být na úplně jiné úrovni nestoudnosti.

Nedávno jsem se zeptal jiného, ​​současného tříhvězdičkového michelinského šéfkuchaře na White’s Knorr endorsement antics. "Bez ohledu na michelinské hvězdy, ať už jsou to tři, dvě, nebo jedna nebo žádná, každý kuchař musí mít etický kodex," vysvětlil. "To vám pouze vypovídá o etickém kodexu této osoby. Bez ohledu na to, kolik máte michelinských hvězd, všichni kuchaři mají společenskou odpovědnost a musíte si na to dávat pozor."

Nyní, více než kdy jindy, to platí i pro lis na potraviny.

Oprava: Tento kus původně špatně identifikoval vlastnictví National Post. Noviny vlastní Postmedia Network Inc.

Ať už si vyberete jakoukoli jablečnou brandy, na počest mého oblíbeného ročního období jsem vytvořil skvělý recept, který překlene předěl mezi teplými dny a chladnými nocemi: recept vhodný pro šátek nebo ne, který rozšíří vaše znalosti a zdraví a zároveň rozmazlí vaše smysly.

Ingredience

• 1 unce jablečné brandy     • 1 unce pětiletého tmavého rumu El Dorado Demerara     • ½ unce čerstvě vymačkané limetkové šťávy     • ½ unce bohatého medového sirupu (dva díly medu rozpuštěné v jednom díle vody; použil jsem amaretto med)     • s

Smíchejte přísady kromě listu šalvěje a protřepejte s ledem, dokud nedosáhnete požadovaného zředění. Přecedíme do vychlazené koktejlové sklenice. Ozdobte listem čerstvé šalvěje.

Chcete-li si přečíst Derekův příběh o jeho milostném vztahu s jablečnou brandy, klikněte sem.

jamieanne/flickr

FoodNavigator.com má speciální problém týkající se výzkumu obezity. Jeho zprávy jsou založeny na jednotlivých studiích, které mohou nebo nemusí souhlasit s předchozím výzkumem, a proto vyžadují určitou interpretaci:

Sladidla s nulovým obsahem kalorií nevedou k přejídání, zjistila studie: Lidé nekompenzují kaloriemi navíc po konzumaci potravin a nápojů slazených bezkalorickými sladidly, naznačuje nová studie zveřejněná v časopise Chuť…. Ovocné mušky pomáhají vysvětlit, proč se úspěšnost diety liší: Studie na ovocných muškách ukázala, že genetická interakce se stravou má větší dopad na tělesnou hmotnost než samotná dieta, což podle vědců může pomoci vysvětlit různé reakce na podobné diety….Sukralóza ano nepodporují přibírání na váze: Studie na lidech: Konzumace sukralózy a výrobků slazených sukralózou neovlivňuje střevní hormony spojené s hladem ani neovlivňuje negativně hladinu cukru v krvi, říká nová studie z Austrálie….Závislost na jídle: Tuk může přebudovat mozek jako tvrdé drogy: Přejídání může být řízeno stejným neurobiologickým mechanismem v mozku jako přidávání drog, říká nová studie z USA, která přidává vliv na teorii „závislosti na jídle“….Přejídání vede k nárůstu tuku na bocích, říká obezita studie související: Tukové tkáně v horní a dolní části těla mohou přibírat na váze odlišně, říká nová studie, která prohlubuje naše chápání hromadění tuku a obezity….

Dvě z těchto studií se týkají účinků umělých sladidel na hlad, sytost, příjem kalorií a přibírání na váze. Na rozdíl od předchozích studií obě tyto zjistily, že sladidla nezpůsobují, že lidé jedí více, aby kompenzovali snížený obsah kalorií.

Hádám, že o tomto tématu ještě uslyšíme, protože přijdou nové výsledky výzkumu. Zůstaňte naladěni.

Tento příspěvek se také objevuje na foodpolitics.com.

Tento týden Kanada vystoupila a prohlásila, že bisfenol-A (BPA), chemická látka, která se nachází v mnoha plastových obalech, lahvích a plechovkách na potraviny, je podle časopisu Time toxická. Debata o bezpečnosti látky narušující endokrinní systém eskalovala a studie na zvířatech odhalily zdravotní problémy související s BPA, jako je neobvyklá chemie mozku, obezita, poruchy pozornosti, rakovina prsu, rakovina prostaty a předčasná puberta. Atlantic Food Channel nedávno upozornil na výzkum, který naznačuje, že jsme možná drasticky podcenili naši expozici této chemikálii. Ale věda ještě musí prokázat definitivní poškození lidí a debata o přesných účincích BPA pokračuje.

Samozřejmě, že debata neprobíhá všude. Kanada dospěla k závěru, že BPA je toxický:

Včera Kanada – s velmi malou fanfárou – prohlásila BPA za toxickou látku, a to jak pro životní prostředí, tak pro veřejné zdraví. Uvedení na seznam neznamená, že všechny BPA budou muset být okamžitě zakázány – kanadští představitelé uvedli, že deklarace bude prvním v mnohastupňovém procesu, který bude BPA lépe regulovat. Tím, že je tato chemikálie uvedena jako toxická, je pro úředníky snazší zakázat používání BPA v konkrétních produktech prostřednictvím nařízení, než aby upravovali zákony nebo psali novou legislativu. Kanada již zakázala BPA v kojeneckých lahvích a tento nový seznam pravděpodobně ukončí používání BPA v potravinách, a to v lahvích a možná také v plechovkách.

Přečtěte si celý příběh v časopise Time.

CIW

Před několika měsíci jsem se zúčastnil amatérského boxerského zápasu v Immokalee na Floridě, zemědělské komunitě v jihozápadní části státu. Nevypadalo to, že to bude férový boj. V jednom rohu stál uvázaný chlapík, kterému bylo něco málo přes dvacet. Stál hodně přes šest stop vysoký, samý svalnatý. V druhém rohu byl Emilio Galindo, 50 let, prošedivělý, baculatý a celý metr dva metry vysoký.

Galindo měl na sobě tričko s logem Coalition of Immokalee Workers (CIW), skupiny, která už téměř dvě desetiletí bojuje za zlepšení neutěšených pracovních podmínek na floridských polích (včetně otřesného otroctví). Jeho protivník měl na sobě ceduli s nápisem "Taco Bell." Trhali se do sebe v záplavě nafouklých červených rukavic, které povzbuzovalo publikum převážně hispánských dělníků. Pro maličkého Galinda to vypadalo ponuře, ale pak rychle zasáhl. Jeho vytáhlý protivník spadl na podložku. Vrátili se do svých rohů, kde ženy ovívaly vítězného Galinda ručníky. Znovu zazvonil zvonek a následoval další záchvat. Tentokrát Galindův vysoký soupeř měl na sobě nápis McDonald’s a po několika minutách házení sem a tam byl KO. Galindo se právě rozcvičoval. Burger King, Subway a Whole Foods všichni postupně padli před malým, ale odhodlaným bojovníkem CIW.

Byl to trik, samozřejmě: divadlo Cílem bylo přilákat publikum a poskytnout jednoduchou lekci na jednom z týdenních setkání CIW. Lekce se účastníkům neztratila. CIW přebírá jednu obří korporaci za druhou a úspěšně je fórum w-loss přiměje k podpisu "Fair Food" dohody, které dávají pracovníkům o jeden cent více za libru (rozdíl mezi 50 dolary za dobrý den a 75 dolary), a co je důležitější, zavádějí transparentnost pracoviště a další zásady, které zabraňují zneužívání.

Je to lekce, kterou by neměli ztratit hlavní pěstitelé rajčat na Floridě a národní řetězce supermarketů, z nichž většina se nepodepsala.

Navzdory letitému úsilí řetězce jako Publix, Ahold, Kroger a Trader Joe’s ignorují požadavky CIW. To bude brzy těžší.

Ale minulý týden, v přelomové události, na palubu vstoupila společnost Pacific Tomato Growers, jeden z největších producentů ve státě, s více než 2 000 zaměstnanci a 14 000 akry. Tento krok bude nejen tlačit na konkurenty, aby ho následovali, ale také ztíží řetězcům supermarketů odmítnout nákup rajčat Fair Food. Je výmluvné, že Pacific spolu s dalším velkým pěstitelem, 6Ls, byl jednou ze společností, na jejichž polích dřely dvě desítky dělníků jako otroci v případu, který byl v roce 2008 úspěšně stíhán.

Amy Bennett Williamsová, novinářka z Fort Myers News-Press jehož zarputilé zpravodajství vyneslo na světlo mnoho zneužívání na floridských rajčatových polích, napsal, že Jon Esformes, provozní partner společnosti Pacific, na tiskové konferenci po oznámení citoval filozofa a rabína Joshuu Heschela. Řekl, "Jen málokdo je vinen, ale všichni jsou zodpovědní… Prohřešky, které se staly, jsou dnes naprosto nepřijatelné a včera byly naprosto nepřijatelné."

Bohužel, toto poselství se dosud neprojevilo ve velkých supermarketech, které prodávají své jídlo většině Američanů. Navzdory letitému úsilí řetězce jako Publix, Ahold, Kroger a Trader Joe’s ignorují požadavky CIW. To bude brzy těžší. Ve stejný týden, kdy CIW oznámila tichomořskou dohodu, oznámila zesílenou kampaň zaměřenou na supermarkety.

"Publix, Ahold, Kroger a Trader Joe’s mají velmi silný úder, pokud jde o jejich tržní sílu ve výrobním průmyslu," uvedla CIW ve zprávě. "A s velkou mocí přichází velká zodpovědnost – jak za chudobu a brutální pracovní podmínky, z nichž tolik let těžili, tak za práci na reformě pracovních podmínek na farmách v jejich dodavatelských řetězcích, která je před nimi.

"Vzhledem k tomu, že čtyři největší společnosti zabývající se rychlým občerstvením (McDonald’s, Yum Brands, Burger King a Subway) a tři největší poskytovatelé stravovacích služeb (Compass Group, Aramark a Sodexo) podepsali dohody o Fair Food s CIW, pozornost nyní spadá přímo na 550 miliard dolarů supermarketový průmysl. A s výjimkou Whole Foods, přirozeného lídra v oblasti potravin, který podepsal dohodu s CIW téměř před dvěma lety, je nyní čas, aby velké potravinářské řetězce zbystřily a přinesly svou značnou kupní sílu na talíř."

Jak Galindo předvedl, CIW může vypadat malý a slabý, ale je chytrý, vytrvalý a má skvělou sílu.

Nástěnná malba v Guatemale, zemi, kde byla Coca-Cola obviněna z násilí proti odborům.

Snad nejznámější obětí 124leté expanze Coca-Coly je Isidro Gil, odborový předák, jehož obličej, srdce a třísla pohltily celkem 10 kulek. Psal se rok 1996. Gil lobboval v kolumbijské stáčírně koksu Bebidas y Alimientos de Urabá za vyšší mzdy a ochranu před polovojenskými nájemnými vrahy, kteří již zavraždili několik jeho společníků a kteří kdysi hráli fotbal na náměstí se starším mužem. hlava. Vrazi byli také viděni, jak se dělí o kolu s manažerem stáčírny. Během jediného dne zavraždili Gila, vypálili odborovou síň a donutili zbývající členy rezignovat nebo uprchnout.

Byl za násilím Bebidas? Vědělo ústředí Coke v Atlantě o hrozbě, ale nedokázalo zasáhnout? Byl koks skutečně zodpovědný za smrt Isidra Gila? Michaela Blandinga Stroj na koks—zčásti vyprávění o literatuře faktu, zčásti historie společnosti Coca-Cola Company a mnoha zločinů, z nichž byla obviněna — tvrdě pracuje na poskytnutí odpovědí. Během toho Blanding vysvětluje, jak se z málo známého léčivého nápoje stala jedna z nejuznávanějších světových značek, symbol jak nablýskaných mechanismů volného trhu, tak i kontroverzí, které někdy vyvolávají.

Nemůže být pochyb, že do 80. let 20. století honba za zisky a "hodnota akcií držitele" se staly božstvy Coly.

Mezi další "nespravedlnosti" Osvěžující dokumenty v jeho občas příliš horlivém úvodu: "decimování zásob vody vesničanů v Indii a Mexiku, ničení odborů v Turecku a Guatemale, tloustnutí dětí v celých Spojených státech a Evropě a klamání spotřebitelů, aby polykali oslavovanou vodu z kohoutku nabízenou pod její značkou balené vody Dasani." Blanding tvrdí, že jejich původ je cílevědomá honba za Cokeovým ziskem, a proto věnuje první polovinu knihy vývoji společnosti a její značky.

Počínaje Johnem Pembertonem, lékárníkem, který tento nápoj v roce 1886 vynalezl, Blanding sleduje století trvající komerční explozi Coly: průkopnický posun společnosti od tvrdého prodeje k reklamě založené na image, která přetrvává dodnes; jeho začlenění, což vedlo k nutnosti potěšit akcionáře stále rostoucími zisky; jeho celosvětové rozšíření během 2. světové války; rostoucí velikosti porcí v 50. letech; a v 80. letech 20. století vynález kukuřičného sirupu s vysokým obsahem fruktózy, levného sladidla, které by ještě více zvýšilo ziskové marže.